Afl.2

Waarom zou u geen Wajonger in dienst nemen? Misschien zit de grootste beperking wel tussen uw oren...

In deze aflevering vragen we werkgevers die al een Wajonger in dienst hebben hoe zij dat ervaren. Wat zijn hun bevindingen? Is de wet- en regelgeving helder? Wat zouden zij collega-werkgevers adviseren? Bekijk de route die zij hebben afgelegd en hoe zij tot een goede match zijn gekomen. Gaat u hen achterna? Bekijk ook onze speciaal ingerichte werkgeverssite.

wajongwijzer

Als werkgever heeft u allerlei vragen over Wajongers. Waar vind ik een Wajonger? Wat zijn de voordelen? Welke functie kan ik voor hem of haar creëren? Antwoorden op deze vragen en andere nuttige informatie zijn te vinden op www.wajongwijzer.nl. Bekijk ook de factsheet van de Wajongwijzer.

lijst cao-afspraken

Steeds meer branches en bedrijven zijn bereid om afspraken op te nemen in de cao. Nieuwsgierig welke organisaties al concrete cao-afspraken hebben gemaakt? Ga naar onze CAO & Wajongpagina of bekijk meteen het overzicht.

kcco.nl/werkgevers

We willen werkgevers graag informeren. Op onze speciaal ingerichte werkgeverssite vindt u dan ook informatie over goede praktijkvoorbeelden, onderzoeken en ondersteuners als het gaat om het in dienst nemen van jongeren met een beperking. Bekijk www.kcco.nl/werkgevers

jobcoach XXL

Over coaching en begeleiding op stage- en werkplek. Een handleiding voor werkgevers.

samenwerken.tv

samenwerken.tv laat praktijkvoorbeelden zien van jongeren met een beperking die aan het werk zijn. Bekijk hun filmpjes

wajongpaspoort

Werkgevers die overwegen om Wajongers in dienst te nemen, lopen tegen diverse drempels aan. Zijn er al cao-afspraken gemaakt, dan betekent dat nog niet dat deze ten uitvoer kunnen worden gebracht. De vaak te algemeen geformuleerde afspraken bieden weinig concrete aanknopingspunten. Maar nu is er het Wajongpaspoort met praktische tips voor ˜werkbare cao-afspraken over de inzet van Wajongers

hrm-ers van de toekomst

crossover tv
Zijn de HRM-studenten van nu echt voorbereid op de toekomst? Maken zij wel kennis met het deel van de beroepsbevolking dat minder makkelijk binnen de bestaande structuren van bedrijven aan de slag kan? Meer weten? Bekijk aflevering 4 van CrossOver TV.

2026

crossover tv
Hoe ziet de toekomstige arbeidsmarkt eruit voor u als werkgever? Benieuwd? Bekijk aflevering 3 van CrossOver TV.